10 tips til billig bilforsikring

 

Ingen vil bruke mer penger enn nødvendig på forsikring. Her er 10 tips til å finne den beste og billigste forsikringen.

Utnytt medlemsfordeler.

Er du medlem i en forening eller klubb som automatisk gir deg billigere forsikring? Det kan lønne seg å sjekke når du ser på forsikring til bil. Medlemsfordeler spare deg noen hundrelapper i året på forsikringen. Er du for eksempel medlem av NAF eller LO kan du benytte deg av dette.

Vurder dekning

Om du trenger kasko, delkasko eller ansvarsforsikring betyr mye for prisen på forsikringen. Det å gå for delkasko eller ansvarsforsikring kan være lurt om verdien på bilen du vil forsikre ikke er så høy. Om du har en dyrere bil, er det oftest lurt å ha kaskoforsikring.

Opparbeid bonus.

For å opparbeide deg bonus må du kjøre skadefritt. Dette gjør at du får høyere bonus og forsikringen blir dermed billigere. Den høyeste bonusen du kan ha er 75%.

Bytt selskap og få bonusopprykk.

For å kunne øke bonusen din så raskt som mulig kan det å bytte forsikringsselskap gi deg ekstra bonus. Stort sett tilbyr de fleste forsikringsselskaper 10% bonus økning når du bytter til dem. Dette kan du gjøre hver 6. måned.

Juster egenandel.

Egenandel betyr at du må betale en viss sum ved skade. Jo høyere egenandel du har jo billigere blir forsikringen, men jo mer må du ut med ved eventuell skade. Dette kan du justere i forhold til forsikringen. Bruker du bilen lite, kan en høyere egenandel være lurt, men om du bruker bilen mye kan det være lurt å ha lavere egenandel ettersom muligheten for skade er høyere.

Sammenlign flere tilbud

Når du skal velge forsikring er det meget lurt å hente inn flere tilbud fra flere forsikringsselskaper. Dette vil vise deg hvilke tilbud som er billigst. For å få tilbud fra ulike selskaper kan du enkelt fylle inn skjema her på forsikringstjenesten.no og få tilbud tilsendt. Du vil da få tilbud fra ulike forsikringsselskaper og du kan da velge og vrake. Forsikringsselskapene vil gi deg sine beste tilbud, tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Ha kontroll på kjørelengden

Gjennom å vite hvor mange kilometer du kjører årlig, kan du få billigere forsikring. Forsikringen blir beregnet ut fra en rekke faktorer, kjørelengde er en av dem. Så om du har kontroll på hvor mange kilometer du kjører årlig kan du legge dette inn i forsikringen og få den beste prisen. Om du ender opp med å kjøre lengre enn du hadde antatt er det viktig å gi beskjed til forsikringsselskapet.

Sjekk forsikringene dine minst en gang i året.

Som forsikringskunde sparer du lite på å være lojal. Derfor er det lurt å sjekke hva andre selskaper kan tilby minst en gang i året. Dette sikrer deg for å ikke betale for mye i forsikring. Du kan enkelt få tilbud tilsendt gjennom skjema her hos forsikringstjenesten og bytte forsikring fort.

Utnytt samlerabatt

Ved å samle alle forsikringene dine under samme selskap vil du få samlerabatt. Dette gjør at forsikringen blir billigere. Ved å samle forsikringene kan du spare mellom 20 og 30% årlig på forsikringene dine.

Vurder om du trenger leiebil

Leiebildekning er praktisk om du er veldig avhengig av bil i hverdagen. Om bilen må på reparasjon får du dekket en leiebil av forsikringen. Men om du ikke er veldig avhengig av bilen i hverdagen så kan du velge dette bort. Dette gjør at forsikringen blir billigere.

Under 23? Her er noen bonus tips til deg!

Spar opp bonus fra første meter kjørt.

Når du er ung og skal ha forsikring på din egen bil, velger mange å benytte seg av bonusen til sine foreldre. Dette kan virke smart, ettersom du får en billigere forsikring med høyere bonus, men om du kjøper en dyrere bil og skal kjøpe forsikring noen år senere vil du da starte med lav bonus. Dette kan gjøre at du ikke sparer noen penger til slutt uansett. Derfor er det lurt å ha forsikring gjennom sitt eget navn helt fra første meter kjørt.

Kjøp billig.

Husk å prute! Jo dyrere bil du har, jo dyrere blir den å forsikre. Spesielt for unge under 23 år. Derfor kan det være lurt å anskaffe seg en billigere bil de første årene for å unngå dyr forsikring. Om du kjører skadefritt kan du også spare opp bonus disse årene.

Unngå billån

Ved å kjøpe bilen uten lån kan du velge delkasko og ansvarsforsikring, som er de billigere variantene av forsikring du kan ha. Om du tar opp lån på bilen er du oftest låst til å måtte velge kaskoforsikring, det gir banken ekstra sikkerhet fordi forsikringen vil dekke utgifter dersom du havner i en ulykke eller et uhell med bilen.