Bilforsikring pris 2023

Pris på bilforsikring kalkuleres etter flere ulike forhold, og det vil alltid være verdt å sette seg godt inn i disse forholdene.

Da blir man ikke bare sikker på at man sitter igjen med en tilfredsstillende pris på bilforsikring, men også tilfredsstillende vilkår, som kan være avgjørende for deg og bilens fremtid.

 

En rimelig pris på bilforsikring vil kanskje løfte økonomien, men denne gleden kan fort bli kortvarig, når bilen først utsettes for noe uventet, og det videre er vilkårene du betaler for som blir det mest avgjørende, og som kan redde deg ut av en potensielt kostbar situasjon.

 

Det er derfor viktig at man uavhengig av pris på bilforsikring, selv passer på å få de dekninger som kan bli vesentlig viktige, dersom man på forhånd vet at man ikke har råd til slike uforutsette utgifter.

Pris pr måned på bilforsikring?

 

Pris på bilforsikring pr måned vil variere alt etter forsikringsselskap og andre forhold, som blant annet vil være følgende.

 

  • Om man har kjøpt bilforsikring med eller uten rabatter og bonus.
  • Om man har valgt høy eller lav egenkapital.
  • Om man er privatkunde som skal forsikre privatbil, eller bedriftskunde som skal forsikre firmabil.
  • Om man har valgt kun ansvarsforsikring, eller i tillegg delkasko forsikring eller kasko forsikring, eller annen aktuell tileggs forsikring.
  • Om man har en god kjørehistorikk.
  • Om man har bilalarm, eller parkerer i låst garasje.

 

Det er altså mye som vil være pris reflekterende på en bilforsikring, men ser vi kun på det som er obligatorisk, som er ansvarsforsikring, hvilket gjelder for alle eiere av kjøretøy, vil denne månedskostnaden vanligvis ligge på mellom 200 kroner og 500 kroner.

 

I 2018 ble det innført lov om trafikkforsikringsavgift på alle kjøretøy, tidligere kjent som årsavgift, som også må medregnes i den månedlige kostnaden.

 

Trafikkforsikringsavgiften faktureres sammen med bilforsikringen pr måned, og prisen på denne vil variere fra 455 kroner til 3290 kroner pr år.

 

Gjennomsnittspris på bilforsikring som er obligatorisk vil altså ligge på mellom 238 kroner og 774 kroner pr måned.

Hvordan sammenligne pris på bilforsikring?

 

Å sammenligne pris på bilforsikring er noe alle kan gjøre, og ikke er det bare anbefalt, men også ganske enkelt.

 

En forsikringskalkulator vil gjøre jobben for deg, å innhente tilbud på bilforsikring fra flere forsikringsselskap samtidig, slik at du slipper å kontakte forsikringsselskapene selv, en etter en.

 

Tjenesten er helt gratis, og ganske raskt, får du dine uforpliktende tilbud, som du kan sammenligne med hverandre, slik at du er sikker på at du luker ut den beste bilforsikringen som passer for nettopp ditt behov.

 

Enklere blir det ikke.

Hva er beste bilforsikring for unge?

 

Enten du nettopp har fått lappen etter fylte 18 år, eller er en kjøre erfaren student på 25 år, så vil de fleste forsikringsselskap ha gode fordeler når det kommer til bilforsikring for unge sjåfører, og man bør undersøke disse fordelene nærmere hos de individuelle tilbydere.

 

Det vil være like smart å undersøke fordeler som man kanskje finner i egen bank, eller eksempelvis foreninger som man kanskje er medlem av.

 

Det er verdt å nevne at særlig ett forsikringsselskap har brutt en ny barriere innen bilforsikring til unge, og har lansert Sidekick , som fort kan bli en svært lønnsom bilforsikring for deg mellom 18 og 30 år.

 

 

Denne nyskapende bilforsikringen lar deg påvirke din egen forsikringspris, hvor du blant annet kan spare hele 30% på gode kjøreferdigheter, eller faktisk ende opp med 0 kroner i bilforsikring, hvis man verver nye kunder, som gir 250 kr pr person man verver. 

Dekker bilforsikring dødsfall?

 

Det er lett å overvurdere egne kjøreferdigheter, å tenke at en bilkrasj eller utforkjøring er lite sannsynlig, så lenge man selv har kontrollen på rattet.

 

Men, det skal lønne seg å ha i bakhodet at det finnes de trafikanter før deg, som tenkte akkurat det samme, og som i ettertid har vært tvungen til å parkere, eller fullstendig mistet tilgang på bil, oftest som følge av manglende kapital til å dekke både større og mindre skader og tap.

 

Ikke minst finnes de som har tatt liv, eller selv mistet livet, både gjennom uhell og ansvarsløs kjøring, og som riktignok hadde ansvarsforsikring til å dekke personskader på andre, men som ikke hadde livsforsikring.

 

Det finnes ingen bilforsikring i dag som dekker dødsfall, så en livsforsikring kan være noe å vurdere.

Dette vil først og fremst hjelpe dine etterlatte økonomisk, dersom det værst tenkelige skulle skje med deg.

Hva er beste forsikring på bil?

 

Beste forsikring på bil kommer veldig an på hvilken bil du skal forsikre, og hvilke dekningsbehov du har.

 

Man finner gjerne 3 hovedforsikringer på markedet i dag, hvorav ansvarsforsikring er den eneste obligatoriske som ingen kommer foruten. Del kasko og full kasko er tileggs forsikring som dekker de ting som ikke dekkes av ansvarsforsikringen.

 

Her må derfor hver enkelt bileier vurdere forholdene som kan by på økonomiske problemer i fremtiden, og om man har råd til å dekke dem selv.

 

Er man ikke så økonomisk sterk, kan det lønne seg å ha en del kasko eller kasko i ryggen når et uhell først er ute.

 

Alder på bilen er videre det som gjerne avgjør om man velger en mindre dekning eller full dekning på bilen.

 

Det mest vanlige er at eldre biler med betraktelig lavere markedsverdi, velger kun ansvar, da bilen som oftest er rimeligere å erstatte, i tilegg til at det blir en rimeligere kostnad på forsikringen.

 

Dersom det derimot finnes større verdier inne i bilen som kan utsettes for ødeleggelser eller tyveri, eller man ikke ønsker å bli strandet dersom man får en kraftig steinsprut i synsfeltet, vil man gjerne forsikre seg med en del kasko forsikringing i tillegg, som dekker følgende.

 

 

  • Herverk
  • Brann
  • Innbrudd
  • Tyveri
  • Naturskader
  • Glassskader
  • Fastmontert utstyr og bagasje
  • Veihjelp

 

 

Dyrere biler med generelt større markedsverdi, anbefales å velge fullkasko, som dekker alt det en del kasko dekker, men også skader som påføres egen bil, uansett hvem eller hva som står ansvarlig for skadene.

Dette kan eksempelvis være fra følgende.

 

  • Kollisjon
  • Utforkjøring
  • Herverk
  • Tyveri

 

Hva er beste forsikringsselskap for bilforsikring?

 

Det finnes nok ingen konkrete fasitsvar på hva som er det beste forsikringsselskap for bilforsikring.

 

Dette baserer seg veldig mye på individuelle kundeerfaringer med de ulike forsikringsselskapene, samtidig som blant annet priser og vilkår internt i selskapene også til stadighet endrer seg i tid og utide.

 

Hva som er det beste forsikringsselskapet for bilforsikring i dag, vurdert av eksempelvis Norsk kundebarometer, trenger altså ikke å være det beste forsikringsselskapet i morgen.

 

For å gjøre seg opp en personlig mening, bør man først og fremst fokusere på sine egne behov.

 

  • Hvilken bil ønsker du å forsikre?
  • Hvilken type forsikring ønsker du?
  • Har du fordeler fra medlemskap som du kanskje ikke vet om?
  • Ønsker du å samle dine andre forsikringer med din nye bilforsikring?
  • Hvor mye vil du betale i egenkapital ved et skadeoppgjør?

 

 

Dette er noen spørsmål man må fokusere på, for å deretter kunne innhente tilbud, å sammenligne de vilkår og priser som gjelder hos hver tilbyder.

 

Målet bør ikke være å finne det såkalt beste forsikringsselskap, men det beste forsikringsselskap for dine behov.

 

En god kundeservice vil være verdt et sjekkpunkt på listen.

Man vil gjerne vite at en kunderådgiver ikke bare er hyggelig og imøtekommende, men også godt tilgjengelig når du trenger hjelp til noe.