Billig forsikring

Billig forsikring er nok noe som vi alle ønsker oss, enten vi eier bil, hytte, bedrift, båt, motorsykkel, husdyr eller hjem.

Den gode nyheten er at det finnes måter som kan hjelpe oss å forme sluttsummen på vår forsikring, hvilket er videre uavhengig av om man blir kunde hos et såkalt dyrt eller billig forsikringsselskap.

Det krever derimot litt egeninnsats dersom målet er å betale minst mulig.

En forsikringstilbyder som reklamerer for å være et billig forsikringsselskap, har nemlig fortsatt noen interne vilkår som vil være av vesentlig betydning for å kunne sitte igjen med et godt tilbud på billig forsikring.

Dine egne kundeopplysninger og forsikrings preferanser er noe av det som vil være mye pris avhengig, uansett hvilken forsikring du trenger.

Følgende vil være noen av de faktorer som kan resultere i en billig forsikring.

 

 • Førerens alder.
 • Om du har opparbeidet bonus.
 • Hvilken type forsikring du trenger.
 • Hvor mye du ønsker å betale i egenandel ved et skadeoppgjør.
 • Om det er utført egne sikkerhetstiltak på eiendom. Dette kan være en installasjon av boligalarm, tilknyttet et alarmselskap.

Hvordan få en billig forsikring?

Det kan være at du leter etter billig forsikring til kjæledyr, billig boligforsikring. eller en langt mer billigere forsikring på din Tesla, sammenlignet med det tilbudet som du kanskje allerede har fått og godtatt hos ditt eksisterende forsikringsselskap.

Hva enn forsikring det gjelder, vil samtlige kunne minimeres i årlig forsikringspremie, dersom man legger kortene riktig i forkant av et endelig kjøp.

Forsikringsselskapene har som oftest en foretrukket kundegruppe, før disse kan dra nytte av det interne fordelsprogrammet.

God research har altså mye betydning for å finne et billig forsikringsselskap, men det er like avgjørende at du selv tilrettelegger, samt møter de individuelle
forsikringsselskapenes interne vilkår, før du kan oppnå en billig forsikring.

 

 • Bruk forsikringskalkulator for å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskap.
 • Oppgrader sikkerheten til din eiendom, med eksempelvis bil og boligalarm.
 • Kjøp forsikring på nett, som ofte gir nettrabatt.
 • Mange forsikringsselskaper samarbeider med andre partnere som gir medlemsrabatt på forsikring. Finn ut om du er medlem hos en av disse partnerne før du kjøper forsikring.
 • Kjøper du flere forsikringer i ett og samme forsikringsselskap, kan du få samlerabatter og andre gode fordeler.
 • Kundeopplysninger er like avgjørende for prisen. Det er for eksempel en fordel om du har kjørt skadefritt uten skadeoppgjør de siste årene.
 • Valg av forsikringssum og egenandel er vesentlige faktorer, uansett hva man eier.
 • Gjøre jevnlig søk på billig forsikring, for å potensielt gjøre nye bytter.
 • Alltid sjekk om du har innbakte forsikringer eller andre fordeler og rettigheter i en allerede eksisterende forsikring.
 

Hvordan sammenligne forsikringer?

Det er enklere enn du tror å sammenligne dyr og billig forsikring, og i de fleste tilfeller er det verdt å benytte seg av den hjelpen som finnes.

Alt du trenger å gjøre er å bruke en forsikringskalkulator på nett.

En god kilde til informasjon vil også være på forbrukerrådet sine nettsider.

En forsikringskalkulator hjelper deg raskt og effektivt å luke frem ett eller flere billig forsikringsselskap, og dette i henhold til dine egne preferanser.

Denne tjenesten er fullstendig gratis, og alle tilbudene du mottar fra forsikringsselskapene er helt uforpliktende.

Å sammenligne forsikringsselskapene på slik måte er veldig effektivt, og har resultert i en svært økende andel av fornøyde brukere, som videre har funnet sine nye kundeforhold.

Prøv en forsikringskalkulator i dag, og finn billig forsikring på 1-2-3.

Det kan lønne seg.

Kan man få billig forsikring på Tesla?

En potensielt billig elbil forsikring på Tesla vil være et like godt eksempel som en bilforsikring på en annen type bil.

Her vil du kunne spare deg flere tusen i prisforskjell ved å luke ut dyre og billige forsikringsselskap med en forsikringskalkulator.

Men dette er bare første steg i riktig retning.

Det er oftest forsikringselskapene som gir deg det direkte slutttilbudet, og for å virkelig kunne utnytte seg av fordelene av en billig forsikring på Tesla, er det av betydning at man som nevnt også kan vise til tilfredsstillende kunde opplysninger.

Dette kan eksempelvis være følgende.

 

 • Du har kjørt skadefritt de siste årene.
 • Bilen har tyverialarm.
 • Du parkerer bilen i egen garasje.
 • Ditt valg av forsikring, som eksempelvis kan være enten kasko, delkasko eller kun ansvarsforsikring.
 • Om man ønsker tilleggsforsikring på det som er svakheter på elbil, sammenlignet med svakheter på diesel- og bensindrevne biler, dersom dette tilbys.
 • Om du har rett til medlemsfordeler eller samlerabatter.
 • Ditt valg av egenandel ved skadeoppgjør.
 • Om bilen har gjenfinningssystem.

 

 

I det store og hele vil dine opplysninger om deg selv og din Tesla, som i større eller mindre grad viser at du er en ansvarlig trafikant med øye for sikkerhet, helt klart være avgjørende når det kommer til prisen på din bilforsikring. 

Er billig forsikring best?

Det er viktig at man alltid vurderer valgene sine nøye.

I noen tilfeller trenger ikke en billig forsikring å være det beste valget, selv om det er lokkende å betale mindre, hvis valget står mellom dyrt og billig.

Særlig viktig er det å være realistisk, dersom man eksempelvis eier kjøretøy av en betraktelig høyere verdi.

Det er lett for de fleste å stole blindt på seg selv i trafikken, men kanskje like lett er det å glemme at den samme tillitten også må ligge hos våre medtrafikanter.

Dette er et samspill som ikke alltid spiller så pent sammen, og hvorpå en billig forsikring kan få mindre fordeler enn en dyrere forsikring, når en ulykke først har inntruffet.

Mest sannsynlig er det også at en bil til 500.000 kroner, utsettes like mye for et plutselig væromslag med dårligere veigrep, som en bil til 15.000 kroner.

Egne kjøreferdigheter blir selvfølgelig viktige for å prøve å kontrollere en situasjon hvor bilen kanskje er i ferd med å skli ut av veibanen, men ditt valg av forsikring er det som aller først redder deg ut av et økonomisk tap og en potensielt billøs tilværelse.

Med riktig forsikring vil man få muligheten til å reparere eller erstatte bilen, hvilket vil ha stor betydning, særlig for eiere av dyrere biler.

Med en billig forsikring på en dyr bil, kan det altså bli en kortvarig glede å betale minimalt, når uhellet først er ute, og man ikke får rett på den erstatning man trenger, fordi man valgte rimelighet fremfor sikkerhet.

 

Flesteparten som er bevisst sin egen investering i bilen, er nok også selvbevist på det som vil være det mest fornuftige valget mellom dyr og billig forsikring.