Kasko

Har du husket kasko til nybilen?

Kasko forsikring er en sterkt anbefalt forsikring å overveie, dersom du har gått til anskaffelse av en nyere bil.

Selv om det ofte er fristende å velge det billigste for å spare penger på de mange utgiftene i året som medfølger et bileierskap, kan det koste deg svært dyrt, når uhellet først er ute.

Med en kaskoforsikring vil du alltid være trygg på at du får den dekningen du trenger, dersom du havner i en uforutsett situasjon.

Vær forberedt når ulykken inntreffer

Kanskje en heftig stormdag, har du fått et uventet besøk av naboens hagetre, som har valgt å ta en siesta over panseret på den parkerte bilen din.

Dette vil mest sannsynlig gi deg behov for et nytt panser, eller rett og slett en ny bil, ved ytterligere mekanisk påførte skader.

Ulykker skjer når vi minst venter det, og derfor kan det også være verdt å velge fullkaskodekning, når du skal forsikre biler, særlig av høyere verdi.

Kasko vil som tillegg til lovpålagt ansvarsforsikring, som dekker skader på personer og annet kjøretøy, skader på eiendeler og bygninger, samt rettshjelp, dekke følgende.

     – Brann

     – Tyveri

     – Glasskader

     – Skade på egen bil

     – Utforkjøring

     – Velting

     – Herverk

 

Kasko vil også dekke annen tilfeldig og ytre påvirkninger på bilen.

 

Veihjelp i begrenset tidsperiode er gjerne et frivillig tilleggsvalg når man velger kaskoforsikring, med mindre man velger å oppgradere forsikringen i sin helhet, og da får veihjelp dekning i en økt tidsperiode, inkludert i slik oppgradert forsikring.

Det er anbefalt, at dersom man har en bil av nyere årsmodell, eller et kjøretøy med en høy verdi, uavhengig av årsmodell, at man velger kasko når de skal velge forsikring.

 

Slik forsikrer man seg om at forsikringen faktisk dekker det bil eller utstyr er realistisk verdt, noe som vil ha større begrensninger, dersom man eksempelvis velger delkasko.

Delkasko

Delkasko er en godt brukt forsikring på markedet, som ikke har fullt så stor dekningsgrad som kasko, men som likevel dekker noe av det mest essensielle, som for eksempel skade ved følgende.

     – Brann

     – Tyveri

     – Innbrudd

Delkasko forsikring velges gjerne for litt eldre biler, men for dem som likevel ønsker å betale litt ekstra for å forsikre seg om det som plutselig kan bli en hendig forsikring.

Kasko vs Delkasko

Med kasko følger høyere pris, og dette er ikke uten grunn, da det dekker forhold som ikke er forsikret gjennom delkasko.

Hva som skiller disse to forsikringene, trenger ikke å være så mye, men de er vesentlg betydelig når man først står i en situasjon hvor man skulle ønske at man valgte kasko forsikring, fremfor delkasko forsikring.

Ofte vil de ekstra kronene være verdt investeringen, når man plutselig befinner seg i en uventet situasjon, som for eksempel i et sammenstøt med en annen bil, der begge sjåfører involvert, har fått påfølgende ytre skader på bilene sine.

Her vil bare full kasko dekke skader på din egen bil, kontra delkasko, som bare vil dekke skader på den andre sjåføren sitt kjøretøy.

Som med alle andre forsikringer på markedet, vil også prisen på en kaskoforsikring avgjøres mye av flere faktorer. Herunder kan det nevnes følgende som er de mest sentrale.

     – Alder

     – Bilmodell

     – Skadehistorikk

     – Bonus

     – Egenandel

 

Alt avhengig av forsikringsselskapenes beregning, vil en kasko kunne koste alt fra 400 kr til 2000 kr i måneden, så her er det også mye å spare dersom man er på godsiden med forsikringsselskapet, hva gjelder interne foretrukne svar på ovennevnte faktorer og vilkår.

Kasko er gjerne kjent som den beste bilforsikringen man kan velge til nyere kjøretøy, men det finnes faktisk alternative forsikringer, som blir lettere glemt..

 

Alt avhengig av hvilket forsikringsselskap man velger, vil mange av dem kunne tilby ytterligere dekningsgrader, med forsikring som faller under andre navn enn de vi kjenner mest når vi søker etter bilforsikring.

 

Ansvarsforsikring, delkasko og kasko, er altså de forsikringer som vi alle har et kjent forhold til som bileiere, men det finnes også de som eksempelvis har fått tilnavnet toppkasko, bil extra  og superforsikring, som i en forsikringsverden, betraktes som de mest eksklusive.

 

På samme måte som kasko dekker forhold som delkasko ikke gjør, dekker en forsikring som superkasko, forhold som kasko ikke gjør.

     – Redusert egenandel

     – Fritak for bonustap på parkeringsskade

     – Fastmontert tilbehør

     – Bagasje

     – Skade eller tap av bilnøkkel

     – Rens av motor etter feilfylling

 

Er man videre på utkikk etter en bilforsikring som dekker ting som utvidet leiebil, maskinskader, og parkeringsskader, så vil man ikke være foruten en slik “ toppklasse “ forsikring.