Vi hjelper deg å finne en billig Bilforsikring

Finn den billigste og beste båtforsikringen i 2022

Båtforsikring gir deg praktisk og økonomisk trygghet på sjøen. Om uhellet inntreffer, er det veldig ideelt å ha forsikring.  For å finne den beste og billigste båtforsikringen er det en rekke faktorer som bestemmer hvilken forsikring som passer din båt best.

Hvilke faktorer er det som bestemmer prisen på båtforsikring?

 Det er en rekke faktorer som bestemmer hva prisen på forsikring på båt blir, viktigste faktorene er: 

Hvor?  Hvor befinner båten seg under sesong og i opplag. Dette er avgjørende ettersom dette er en faktor som bestemmer hvor trygt båten ligger og hvor utsatt båten er til enhver tid. 

Hvem?  Alderen og historikken til eier er relevant ettersom dette reflektere erfaring og hvilken historikk eieren har med båt. 

Verdi?  Båtens alder og verdi er meget relevant ettersom det viser båtens verdi og bestemmer summen som skal forsikres ved eventuell totalskade. 

Motorstørrelse og plassering.

Hvor høye hastigheter båten kan oppnå styrer også hvor stor risikoen er for ulykker eller skader på båten. Motorens plassering er også relevant, her skilles det hovedsakelig mellom påhengs og innenbordsmotor. 

Egenandel?  Hvor høy egenandel du ønsker å ha ved et forsikringskrav styrer også prisen på forsikringen.   

Hvilken dekning ønsker du?  Som i bilforsikring, har du ansvar, delkasko og kasko som dekninger du kan velge mellom. Dette kan være utfordrende å velge mellom, men om du går gjennom faktorene som bestemmer prisen på din båtforsikring og hva du ønsker å få dekket er det enklere å skaffe seg oversikt. 

De ulike dekningene

Ansvarsforsikring

Ansvar er ikke obligatorisk for å kunne kjøre båt. Den dekker kun skader du påfører andre, og derfor ikke skader du påfører din egen båt. Ansvarsforsikring er den billigste båtforsikringen. Likevel kan den være tilstrekkelig om du har en båt med lav verdi.  Denne forsikringen dekker kun skader på personer og rettshjelp.  Delkasko Delkasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarsforsikringen.

Dette er en dekning du kan velge om du ikke ønsker full kasko og føler du fortsatt vil forsikre båten eller den har en lavere verdi. 

Delkasko

Delkasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarsforsikringen. Dette er en dekning du kan velge om du ikke ønsker full kasko og føler du fortsatt vil forsikre båten eller den har en lavere verdi.

Rettshjelp 

Skader på personer

Tyveri (både båten, fastmontert utstyr, tilbehør av båtens bruk og bagasje)

Brann og lynnedslag

Hærverk

Kasko

Kasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarsforsikringen og delkasko. Med kaskoforsikring dekker du det aller meste som kan skje båten din. Ved tyveri eller uhell som omfatter synking, sammenstøt eller skader kan en kaskoforsikring dekke det meste av hva som kan oppstå på sjøen.

Rettshjelp 

Skader på personer

Tyveri av båt (inkl.fastmontert utstyr, tilbehør og bagasje)

Brann og lynnedslag

Grunnstøtning og sammenstøt

Synking og kantring

Transport på land skipp og løft

Hærverk

Brudd på mast og bom

Utvidet Kasko

Utvidet båtforsikring dekker alt, både ansvar, delkasko og kasko i tillegg til den utvidede forsikringen som ofte inkludere gir- og motorskade, båt, personredning og følges som ofte av en lavere egenandel. Denne egner seg best hvis du har en dyrere båt med stor/dyr motor.

Rettshjelp 

Skader på personer

Tyveri av båt (inkl.fastmontert utstyr, tilbehør og bagasje)

Brann og lynnedslag

Grunnstøtning og sammenstøt

Synking og kantring

Løft og transport på land/sjø

Hærverk

Brudd på mast og bom

Totalskade 

Kostnader, opphold og reise

Ferieavbrudd

Spørsmål og svar.

Hvor gjelder forsikringen?

Rettshjelp og redningsforsikringen gjelder kun i Norden, men båtforsikringen dekker skader inntil 200 nautiske mil fra fastlandet i hele Europa. Dette gjelder også overfart til Island, Storbritannia, Madeira, Azorene og Kanariøyene.

Hva dekker ikke forsikringen?

Hva din forsikring ikke dekker kommer an på hvilken dekning du har.
Uansett dekning vil ikke forsikringen dekke disse skadene:
Kjøring av båt i ruspåvirket tilstand
Skader som har oppstått ved grov uaktsomhet
Skader som oppstår ved deltakelse av hastighetsløp eller fartsprøver
Skader som har oppstått i erverv (i arbeid)
Skader som mangelfullt vedlikehold
Skader som skyldes frost, is eller nedbør
Skader fra varmgang i motor, skade på motor og seil alene.

Ingen krav til forsikring

Det er ikke noe krav om og tegne forsikring til båt på samme måte som bilen. Mange tror det er samme regel for båt som på bil. Altså at hvis noen skader eller kjører på båten din på vann eller havn så dekkes skaden fra skadevolders selskap. Men denne går på ditt selskap og ikke motpartens.

Husk at om du ikke har forsikring på båten så må du dekke kostnadene dine selv fra egen lomme, det samme gjelder ansvaret om du skader andre personer. Er skaden ditt ansvar så risikerer du å bli erstatningspliktig.

Fyll ut skjema og få tilsendt tilbud

Forsikring er en trygghet for deg og din økonomi sånn at du ikke sitter igjen med gjeld senere. Det viktigste er å tenke på hvor dyr båten er, hva du ønsker av forsikring og hva har du har behov for hvis uhellet først er ute. Den vanligste feilen er at kunden alltid tenker pris eller skal ha det så billig som mulig. Fyll ut skjema og få tilsendt tilbud på båtforsikring fra flere tilbydere.

 

Gjennom Forsikringstjenesten kan du raskt og enkelt fylle ut skjema. Deretter vil du bli kontaktet av en forsikringsrådgiver som både vil anbefale, og gir deg råd på dine forsikringer. Du vil få tilsendt tilbudet på epost og bestemmer selv om du ønsker å bytte hvis du blir fornøyd. Tilbudet er gratis og uforpliktende.

Om du har bestemt deg for å bytte selskap vil din rådgiver hjelpe deg med flytting av dine forsikringer. Du kan bytte selskap når som helst med 1 måned oppsigelse.

 

Gjennom Forsikringstjenesten kan du raskt og enkelt fylle ut skjema. Deretter vil du bli kontaktet av en forsikringsrådgiver som både vil anbefale, og gir deg råd på dine forsikringer. Du vil få tilsendt tilbudet på epost og bestemmer selv om du ønsker å bytte hvis du blir fornøyd. Tilbudet er gratis og uforpliktende.