Billig elbilforsikring

Veien til billig elbil forsikring

Når du skal finne det beste tilbudet på billig elbil forsikring, kan det være lønnsomt å gjøre et godt grunnarbeid først.

Det kan være mye å spare for deg som kunde, å velge riktig forsikringsselskap, men da må du først frem med silen, å skille larvene fra melet.

Det finnes et hav av forsikringsselskaper på markedet, og det å skulle finne en billig elbil forsikring, kan fort føles som å finne nålen i høystakken.

En grundig research før man velger en avtale på elbil forsikring, trenger derimot ikke å være verken vanskelig eller tidkrevende.

Det finnes nemlig tilgjengelige verktøy, som forenkler akkurat denne prosessen for deg.

Hvordan innhente tilbud fra flere forsikringsselskap

Den viktigste oppgaven når man skal finne billig elbil forsikring, er å innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper, på en og samme gang.

Da slipper du å kontakte alle tilbydere individuelt, som ikke minst gjør det lettere å miste egen oversikt på de tilbud som foreligger.

 

Forsikringstjenesten er nettopp et slikt verktøy, som kan benyttes til å innhente uforpliktende tilbud på billig elbil forsikring, raskt og enkelt.

Et søk, flere tilbud

Det er enkelt å sammenligne billig elbil forsikring hos oss.

Det beste tilbudet vil være deg i hende så snart du har gjennomført to enkle steg.

       1. Velg ønsket forsikring.

       2. Velg de aktuelle forsikringsselskapene du ønsker å motta tilbud fra.

 

Deretter er det bare å lene seg tilbake, å velge blant de tilbud på billig elbil forsikring som mottas fra de utvalgte forsikringsselskapene.

Når du søker etter billig elbil forsikring, er det vanlig at forsikringsselskapene har individuelle vilkår til deg som kunde.

Et vilkår kan være krav om godkjent kredittsjekk.

Videre er det faktorer som blir avgjørende for den endelige sluttsummen på din elbil forsikring.

 

Søk her, og finn ut hva forsikringsselskapene kan tilby deg, raskt og enkelt.

Følgende er de mest sentrale punktene som forsikringsselskapene forholder seg til, når de gir deg tilbud på elbil forsikring.

     – Alder og bosted

     – Bonus

     – Tidligere skadehistorikk

     – Kjørevaner

     – Bilens modell og alder

     – Egenandel

     – Forsikringsdekning

     – Samlerabatter

 

En billig elbil forsikring vil være høyst oppnåelig, dersom du på en eller flere av disse punktene, oppnår interne fordeler.

Dette kan være redusert pris på bakgrunn av en eksisterende bonus, eller ønsker om å kjøpe flere forsikringer hos det samme forsikringsselskapet.

 

Sistnevnte åpner gjerne dører for rabattordninger, som igjen vil lede til en billig elbil forsikring.

Dyr vs billig elbil forsikring

Tester har avdekket store prishopp mellom forsikringsselskapene når de har gjort undersøkelser rundt forsikring på elbiler.

En av undersøkelsene har konstatert et pris skille på hele 6183 kroner, fra det man kan betrakte som en billig elbil forsikring, til en overdrevet dyr en.

Nettopp derfor er det så viktig å prøve å skille forsikringsselskapene, da det kan koste deg dyrt, dersom du velger å akseptere første tilbud på telefonen, før du har sammenlignet alle prisene på resterende tilbydere.

En slik sammenligning er både enkelt, gratis og, helt  uforpliktende.

Elbiler og hybridbiler dekker over halvparten av nye biler i Norge i dag, men fortsatt er det ikke alle forsikringsselskap som tilbyr egen elbil forsikring.

“ forsikringsselskapene har ikke helt tilpasset seg de nye segmentene “

En vanlig bilforsikring for et bensin eller dieseldrevet kjøretøy, dekker gjerne ting som feilfylling på tanken, og ikke elektriske svikt. Derfor er det stadig rom og behov for utbedringer innad i forsikringsselskapene, for å finne bedre forsikringsløsninger til elbiler.

De som derimot tilbyr dette, har gjerne egen elbil forsikring, eller vanlig bilforsikring, som inkluderer dekning av det som kan bli vesentlig svikt eller tap for elbiler, hvilket kan være følgende eksempler.

     – Batteri

     – Skade på elmotor

     – Veihjelp ved tomt batteri

     – Ladekabel

 

Forsikringsforening og fordeler

Når du har kjøpt elbil, og endelig funnet en billig elbilforsikring, kan det også være verdt å melde seg inn i  Norsk Elbilforening.

Her kan du som ny eller erfaren elbil eier, få tilgang til god informasjon, råd og tips, om eie, drift og vedlikehold av elbiler.

Som i de fleste foreninger, vil du også kunne nyte godt av andre medlemsfordeler.

 

Elbilforsikring til Tesla

På elbil markedet er nok Tesla den elbilen som har gjort seg mest til kjenne langs veiene, men i ettertid har det også kommet langt flere kokurrerende elbiler, bygget for sjåfører med kanskje litt tynnere lommebok, og mer praktiske behov.

Blandt dem finner Nissan Leaf, og skal vi sammenligne elbilforsikring på denne og en Tesla, så vil du kunne finne en vesentlig stor forskjell på pris, som kan være verdt å merke seg.

 

Tesla vs Nissan Leaf

Nå er jo pris på elbilforsikring like avgjørende av vilkår og faktorer som en hvilken som helst annen forsikring, men la oss bare se på et av mange mulige priseksempel.

En sjåfør som ønsker å forsikre en Tesla Model 3, med en oppspart bonus på 75 %, og en ønsket egenandel på 20,000 kr, må mest sansynlig betale rundt 10,000 kr årlig for sin elbilforsikring.

Dette forutsatt at sjåføren også velger kaskoforsikring, som på en slik bil vil være et åpenbart fornuftig valg.

Forsikrer man derimot en Nissan Leaf, med de samme vilkår som er nevnt ovenfor, vil man kunne oppleve av prisen på elbilforsikringen vil bli ganske redusert.

Dette skyldes blant annet  at bilen beregnes som mye tryggere langs veien, enn en Tesla, i den forstand at den eksempelvis har lavere driftsfart.

Sjåføren av en Nissan Leaf vil derfor komme bedre ut av det årlig, med en utgift tilsvarende halvparten av den årlige forsikringsutgiften til en Tesla.

Årlig utgift på elbilforsikring vil derfor bli nærmere 5000 kr.