Vi hjelper deg å finne en billig Bilforsikring

Båtforsikring

Hvilken dekning trenger du på båtforsikringen?

Det er ikke alltid like lett å finne ut hvilke forsikringer som passer deg best og din båt. Enkelte forsikringer er dyrere, andre forsikringer har dårligere dekninger. Det som er viktig når man velger forsikring, er at man først tenker på hva som er viktig for deg å dekke hvis du får en skade. Forsikring er en trygghet for deg og din økonomi sånn at du ikke sitter igjen med gjeld senere. Det viktigste er å tenke på hvor dyr båten er, hva ønsker jeg av forsikring å hva har jeg behov for hvis uhellet først er ute. Den vanligste feilen er at kunden alltid tenker pris eller skal ha det så billig som mulig. Den billigste forsikringen er ikke alltid den beste forsikringen. Når du innhenter tilbud på forsikringen din så må du spørre rådgiveren hva han anbefaler. Jeg forstår at dette kan være vanskelig når man snakker med flere rådgivere. Et råd er å lytte til rådgiveren og ta deg god tid sammen med han, oftest så skal rådgiveren tilby deg alle forsikringene selv om du kun ønsker bare den enkleste forsikringen. Dette er fordi du ikke skal få en skade senere så klage til forsikringsselskapet om at du ikke fikk tilbud om denne dekkingen. Båtforsikring omfatter både motorbåt, vannscooter, seilbåt, robåt, kano og kajakk. 

 

Er du usikker så forhører du deg med en rådgiver

 

Viktig info til alle båteiere 

Det er ikke noe krav om og tegne båtforsikring på samme måte som bilen. Mange tror det er samme regel for båt som på bil. Altså at hvis noen skader eller kjører på båten din på vann eller havn så dekkes skaden fra skadevolders selskap. Men denne går på ditt selskap og ikke motpartens. Husk har du ikke forsikring på båten så må du dekke kostnadene dine selv fra egen lomme, samme gjelder ansvaret om du skader andre personer. Er skaden ditt ansvar så risikerer du å bli erstatningspliktig resten av livet. Dekninger

Ansvarsforsikring

Ansvar er ikke obligatorisk for å kunne kjøre båt. Den dekker kun skader du påfører andre, og derfor ikke skader du påfører din egen båt.

Ansvarsforsikring er den billigste båtforsikringen. Likevel kan den være tilstrekkelig om du har en båt med lav verdi.

 

Denne dekker:

 • Skader på personer
 • RettshjelpDelkasko

Delkasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarforsikringen.

Er en dekning du kan velge om du ikke ønsker full kasko og føler du fortsatt er litt redd om båten din eller at den har en liten verdi enda.Denne dekker:

 • ansvarforsikring sin dekning
 • tyveri ( både båten, fastmontert utstyr, tilbehør av båtens bruk og bagasje )
 • brann og lynnedslag
 • hærverkKasko

Kasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarforsikringen og delkasko. Med kasko båtforsikring dekker du det aller meste som kan skje båten din.

Ved uhell som omfatter tyveri, synking, sammenstøt eller annet, kan en kaskoforsikring dekke det meste av uhell som kan oppstå på sjøen.

Denne dekker: 

 • ansvarforsikring sin dekning
 •  tyveri ( både båten, fastmontert utstyr, tilbehør av båtens bruk og bagasje )
 •  brann og lynnedslag
 • grunnstøtning og sammenstøt
 • synking og kantring
 • transport, skipp og løft
 • hærverk
 •  brudd på mast og bom

 

Utvidet Kasko

Utvidet båtforsikring dekker alt, både ansvar, delkasko og kasko i tillegg til den utvidede forsikringen som ofte inkludere gir- og motorskade, båt og personredning og følges som ofte av en lavere egenandel. Denne egner seg best hvis du har en dyrere båt med stor/dyr motor.

 

Hvor mye rabatt kan jeg få? 

De skal lønne seg å samle forsikringene. De fleste forsikringsselskapene gir samlerabatter (totalkunderabatter) om du samler flere forsikringer i samme selskap. Desto flere forsikringer du flytter, desto større kan rabattene bli. Fyll derfor ut alle forsikringene dine i skjema sånn at du får best mulig pris. (Du kan nå også laste opp din forsikringsavtale på siden, så slipper du fylle ut alle forsikringene.)  

Pris på din båtforsikring – Enkelt og bytte – Spar penger!

Gjennom Forsikringstjenesten kan du raskt og enkelt fylle ut skjema. Deretter vil du bli kontaktet av en forsikringsrådgiver som både vil anbefale, og gir deg råd på dine forsikringer. Du vil få tilsendt tilbudet på epost og bestemmer selv om du ønsker å bytte hvis du blir fornøyd. Tilbudet er gratis og uforpliktende.

Om du har bestemt deg for å bytte selskap vil din rådgiver hjelpe til med flytting av dine forsikringer. Du kan bytte selskap når du måtte ønske og trenger ikke lenger vente til hovedforfall da man kan si opp med 1 måned oppsigelse.